ZIUA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI
ZIUA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Centrul „Creativ” al Direcției de Asistență Socială Arad a îmbrăcat haina de sărbătoare! Pe 3 decembrie, în fiecare an, este sărbătorită „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi”. Direcţia de Asistenţă Socială Arad prin reprezentanții săi a fost alături de copiii și tinerii cu dizabilități, asistaţi în centrele din subordinea instituției. Anul acesta ziua lor a fost sărbătorită în ajun de „Moș Nicolae”. În cadrul evenimentului au fost prezentate creații făcute de mâinile lor, talentul cu care sunt înzestrați în diferite domenii, în ciuda dizabilităților de care suferă.

S-a dorit ca această zi dedicată lor să le ofere șansa de a conștientiza cât de utili pot fi prin ceea ce fac, dar pentru toate aceastea au nevoie de o îndrumare, de servicii specializate venite din partea unor profesioniști. În deschidere un grup de copii de la Gradinița cu Program Prelungit „Furnicuța”, condusă de Mariana Cismasiu au susținut un program special dedicat sărbătorii Crăciunului, iar surpriza a fost apariția Moșului care la final i-a recompensat cu cadouri și cu câte o îmbrățișare. „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități” are mai multe obiective printre care promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este totodată ocazia pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate. Suntem aici zi de zi alături de acești tineri, vrem să la fim mereu aproape iar prin serviciile pe care le oferim să completăm dragostea de care au atâta nevoie. Vreau să le mulțumesc tuturor celor ce se implică în acest proces de integrare a lor și celor care au ținut să fie alături de noi la acest eveniment” a declarat Oana Pârvulescu, director general al DAS Arad

La această sărbătoare a ținut să fie prezentă, la fel cum a făcut-o și în alți ani, consilierul local Laura Andres care oferă de fiecare dată sprijin în toate proiectele și acțiunile desfășurate de DAS Arad.

 

Înapoi la Articole