Accesibilitate

Declarații generale

Direcția de Asistență Socială Arad a dezvoltat site-ul www.dasarad.ro astfel încât să fie accesibil și compatibil cu tehnologiile răspândite de asistență utilizate de vizitatorii cu dizabilități, inclusiv cititoarele de ecran și aplicațiile de mărire a textului. De asemenea, ne străduim ca site-ul nostru sa ofere un conținut util, care este prezentat într-un mod ușor de navigat.

Direcția de Asistență Socială Arad   a investit resurse semnificative pentru a ne asigura că serviciile noastre digitale vor fi accesibile persoanelor cu dizabilități, avănd convingerea că fiecare persoană merită dreptul la o viață de egalitate, respect, confort și independență.

 

Nivel de conformitate

Site-ul a fost conceput să respecte standardul tehnic EN 301 549 V1 .1.2 adoptat de Institutul European pentru Standarde în Telecomunicaţii  și  este parțial conform cu Ghidul tehnic privind accesibilitatea și utilizarea resurselor internet (WCAG) 2.1 , nivelul AA.

 

Specificații tehnice

Accesibilitatea site-ului oficial al Direcției de Asistență Socială Arad se bazează pe următoarele tehnologii pentru a lucra cu combinația specifică de browser web și tehnologii sau plugin-uri de asistență instalate pe calculatorul dumneavoastră:

  • HTML
  • WAI-ARIA
  • CSS
  • JavaScript

 

Accesibilitatea pe site-ul www.dasarad.ro

Site-ul pune la dispoziție un modul de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati, conform ghidului propus de catre Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social. Acesta poate fi activat făcând clic pe pictograma meniului de accesibilitate care apare în partea dreaptă-sus a fiecărei pagini și conține următoarele opțiuni, disponibile pentru fiecare pagina a site-ului :

- optiune de mărire și micșorare a textului;

- optiune de a vizualiza pagina in format alb-negru;

- optiune de a vizualiza pagina prin inversarea culorilor (negativ);

- optiune de a sublinia și evidenția link-urile;

- optiune de a vizualiza pagina folosind un font normal;

- optiune de resetare a modificărilor facute în acest modul și de revenire la o  vizualizare normală;

- element de dictare vocală în limba română a textului selectat sau a paragrafelor.

 

Declinarea responsabilității

Direcția de Asistență Socială Arad își continuă eforturile de îmbunătățire constantă a accesibilității site-ului și a serviciilor sale, având convingerea că este obligația noastră morală colectivă de a facilita o utilizare fără probleme, accesibilă și nestingherită și pentru persoanele cu dizabilități.

În ciuda eforturilor noastre de a face pe deplin accesibile toate paginile și conținutul de pe www.dasarad.ro, este posibil ca un anumit conținut să nu fi fost încă adaptat la cele mai stricte standarde de accesibilitate. În acest sens vă rugăm să ne contactaţi pentru a implementa soluția tehnică cea mai potrivită.

 

Aici, pentru dumneavoastră

Dacă întâmpinați dificultăți cu orice conținut de pe www.dasarad.ro sau aveți nevoie de asistență pentru orice parte a site-ului nostru, vă rugăm să ne contactați în timpul orelor normale de lucru, așa cum se detaliază mai jos și vom fi bucuroși să vă ajutăm.

 

Date de contact

Dacă doriți să raportați o problemă de accesibilitate, aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență în ceea ce privește site-ul www.dasarad.ro vă rugăm să contactați reprezentanții Direcției de Asistență Socială Arad, după cum urmează:

Adresa: Calea Radnei, Nr. 250, cod poştal 310318 Arad, România

Telefon: +40 257 254 923 

Fax: +40 257 270 227

E-mail: contact@dasarad.ro

 

Program de lucru al Direcției de Asistență Socială Arad:

Luni - Joi: 08:00 - 16:30

Vineri: 08:00 - 14:00


Pagină publicată în data de 21 iunie 2023.