Proiectul "Teach Me to Help": Transformarea educației în asistența socială

Proiectul "Teach Me to Help", o inițiativă dedicată transformării educației în domeniul asistenței sociale, a marcat un pas important cu reușita sesiunii de instruire desfășurate pe 12 octombrie 2023. Evenimentul a reunit 20 de profesioniști și practicieni din domeniul asistenței sociale pentru a explora tehnici inovatoare în proiectarea și livrarea cursurilor online în domeniul educației incluzive.

Evenimentul a inclus sesiuni interactive pe diverse teme, precum introducerea și contextul în educația incluzivă, designul instruirii și adaptarea metodelor pentru persoanele cu dizabilități, evaluarea și feedback-ul în educația incluzivă, precum și tehnici de design vizual pentru materialele educaționale. Participanții au beneficiat de prezentări susținute de experții proiectului și de sesiuni de discuții care au deschis calea către inovații semnificative în procesul de învățare.

Proiectul "Teach Me to Help" este dedicat echipării profesioniștilor din domeniul asistenței sociale cu abilitățile necesare pentru a preda cursuri online pentru persoanele cu dizabilități. În cadrul evenimentului, participanții au avut ocazia să își dezvolte cunoștințele și competențele, învățând despre cele mai recente metode și resurse de predare online, astfel încât să poată oferi o educație incluzivă și de calitate pentru toți studenții.

"Suntem încântați de angajamentul și participarea activă a tuturor celor implicați în proiectul nostru "Teach Me to Help". Instruirea a fost doar un pas către îmbunătățirea semnificativă a accesului la educație pentru persoanele cu dizabilități", a declarat dna Oana Pârvulescu, director general al Direcției de Asistență Socială Arad. 

Pentru mai multe informații despre proiectul "Teach Me to Help", vă rugăm să vizitați website-ul proiectului https://www.tmth.eu/  

Despre "Teach Me to Help"

Proiectul internațional "Teach Me to Help/Învață-mă să Ajut", coordonat de către Direcția de Asistență socială Arad, a luat naștere pentru a răspunde necesității urgente de a oferi educație online adaptată și accesibilă persoanelor cu dizabilități. Acest efort de colaborare implică cinci organizații din România, Italia, Franța și Cipru.

Inițiativa "Teach Me to Help" se concentrează pe îmbunătățirea accesului la educație pentru persoanele cu dizabilități, pregătind profesioniștii din asistența socială să creeze și să conducă cursuri online incluzive și eficiente. Acest proiect oferă resurse și instruire pentru a dota acești profesioniști cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a dezvolta un mediu de învățare empatic și accesibil pentru toți cei care au nevoie de formare.

Proiectul este cofinanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Înapoi la Proiecte